El dimarts 23 de desembre, a Petites investigacions, vam haver d' esbrinar tipus de sucres.
Els Sr. Sal, ens va posar tres potets, en els quals posaven les lletres A, B i C.
També ens va donar tres substàncies Fehling A, Fehling B i Lugol.
El Sr. Sal ens va explicar que en els tres potets hi havia una mica de Glucosa, Midó i Sacarosa, també ens va dir que ell només ens explicaria per que serveixen les tres substàncies, i que a partir d' aquella explicació nosaltres havíem de saber quin sucre hi havia a cada potet.
Primer ens va explicar com saber a quin potet hi havia Glucosa:
En un tub d' assaig, posàvem una mica de Glucosa, i posàvem també Fehlingh A (blau) i Fehling B (transparent). El líquid es barrajeria i es tornaria d' un color blau, i al cap d' una hora marró "toxo". Per no passar-nos una hora esperant, posaríem el tub en un recipient d' aigua bullint, per qué la reacció anés més ràpid.
Després ens va explicar com trobar el Midó:
En un altre tub d'assaig posàvem Midó, i una mica de Lugol (vermell), es barrajeria molt bé, i el líquid es tornaria d' un color blau quasi negre.
I la Sacarosa seria el sucre que no li afecta cap substància.
Nosaltres vam seguir tots els processos:
En la foto anterior podeu veure com posem els tubs d' assaig a aigua bullint.
En aquesta podeu veure la diferencia al posar qualsevol sucre amb Lugol (tub de l' esquerra) i un color molt més fosc al tub barrejat amb Lugol (tub de la dreta), que seria Midó.
Aquesta barreja es quan vam posar els dos Fehlings amb un tipus de sucre i després de bullir no va canviar de color, per tant és Sacarosa
I en aquest tub hem trobat la Glucosa.
Per tant els resultats dels nostres potets són:
A: Midó
B: Glucosa
C: Sacarosa






No hay comentarios:
Publicar un comentario